Skip to main content
Love Letters Werken van de Leeuw, Schnittke, Milhaud, Pärt, Vasks en Auzniek

Cappella Amsterdam
o.l.v. Krista Audere

, St. Jacobskerk

In een tijd van mails en snelle tekstberichtjes, is de oprechtheid van een liefdesbrief, echt bijzonder. De jonge dirigente Krista Audere stelde een programma samen met de mooiste en meest intieme muzikale liefdesbrieven. Liefde voor een mens, liefde voor haar vaderland Letland, liefde tot God en eigenliefde komen voorbij in dit programma. De Nederlandse actrice Maartje van de Wetering leest bijzondere ontboezemingen van beroemde en alledaagse brievenschrijvers. Briefwisselingen tussen Abélard en Héloïse, Fernando Pessoa en Ofélia Queiroz, Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir, Johnny Cash en June Carter, Beethoven aan zijn 'eeuwige geliefde' en Hildegard von Bingen aan een wel zeer geliefde God. Ze worden doorvlochten met muziek van Ton de Leeuw, Alfred Schnittke, Darius Milhoud, Pēteris Vasks en een speciale opdracht aan de jonge Letse componist Krists Auznieks (1992).
Krista Audere (1989) behaalde na haar studie in Letland in 2016 haar masterdiploma koordirectie cum laude aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij is onder meer dirigent van VU-kamerkoor en Studentenkoor Wageningen.
Artistiek leider van Cappella Amsterdam, Daniel Reuss, zei over Krista Audere:
“Zij heeft in de korte tijd dat zij in Nederland is snel naam gemaakt als gedreven en enthousiaste dirigent. Afkomstig uit het Mekka voor koren Riga heeft zij de Baltische koorcultuur met de moedermelk meegekregen. Ik heb haar bij verschillende projecten meegemaakt en heb, onder de indruk van haar vaardigheden, besloten haar een ‘carte blanche’ aan te bieden.”