Skip to main content
met werk van Schumann, Crumb en Kapustin

Niek Baar (viool) / Ben Kim (piano) / Ella van Poucke (cello)

, Johanneskerk, Domburg

“Klassieke Muziek in Veerse Kerken”

Als we het over jong en aanstormend talent hebben, dan voldoet dit trio bovengemiddeld aan die omschrijving.
Wat te denken van violist Niek Baar ? Begonnen op het Haagse Conservatorium bij Peter Brunt en zijn opleiding in Berlijn afgerond bij Stephen Picard.
Al op zijn zestiende stond hij als solist voor het Rotterdams Philharmonisch in de Doelen tijdens het Gergiev-festival. Ondertussen verder het Londense Bach Concours gewonnen en het Prinses Christina Concours en begin dit jaar won hij het Oscar Back Concours, hij is daarmee al de tweede winnaar in deze Veerse serie.
Aan het Berlijnse Conservatorium bundelde Baar zijn krachten met de Amerikaanse pianist Ben Kim, die in 2006 de prestigieuze ARD International Music Competition in Munchen won.
De Nederlandse celliste Ella van Poucke begon op zesjarige leeftijd cello te spelen en niet lang daarna begon zij haar studies aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam en bij Anner Bijlsma en Menahem Pressler. Op haar tiende speelde ze al in het Concertgebouw en sindsdien heeft ze in alle belangrijke zalen van Nederland en ook ver daarbuiten opgetreden. In 2017 won ze de Grachtenfestival-prijs, in 2015 het Internationale Isang Yun Cello Concours, een bekroning van toch al indrukwekkende palmares, waaronder het Prinses Christina Concours, terwijl ze in 2012 tot Nederlands muzikant van het jaar verkozen werd.
Als een enthousiast kamermusicus heeft Ella opgetreden met Andras Schiff, Gidon Kremer, Colin Carr, Gary Hoffman, Nobuko Imai en het Prazak Quartet.
Dat de som doorgaans meer dan de delen is, is in het geval van dit trio ongetwijfeld het geval. Een aanrader.

Programma
Schumann Sonate voor viool en piano nr.3 WoO2
Nikolai Kapustin Pastorale voor piano solo
Schumann Adagio en Allegro voor cello en piano in As op.70
Einar Englund Arioso Interrotto voor Viool solo (1979)

Pauze

Schumann Gesänge der Frühe voor piano op.133
George Crumb Sonate voor cello solo, deel 1
Schumann Pianotrio nr.1R. Schumann