Skip to main content

Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ctools_context has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /var/www/muziekpodiumzeeland/docroot/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ctools_context_required has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /var/www/muziekpodiumzeeland/docroot/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ctools_context_optional has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /var/www/muziekpodiumzeeland/docroot/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3186 van /var/www/muziekpodiumzeeland/docroot/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /var/www/muziekpodiumzeeland/docroot/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
met werk van Chopin, Tsjaikovski en Karlowicz

philharmonie zuidnederland
o.l.v. Dmitri Liss, met Hannes Minnaar (piano)

, Grote Kerk Veere
Hannes Minnaar is een volbloed Zeeuw en een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Als prijswinnaar van meerdere internationale concoursen wist hij internationaal de aandacht op zich te vestigen. Hannes Minnaar soleerde bij vele orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nationaal Orkest van België. Hij geeft recitals in heel Europa en daarbuiten. Op 1 oktober 2016 mocht hij uit handen van minister Jet Bussemaker de Nederlandse Muziekprijs – de hoogste onderscheiding voor klassieke musici in Nederland – in ontvangst nemen. De philharmonie zuidnederland is er dan ook bijzonder trots op dat hun ‘huispianist’ onder leiding van de nieuwe chef-dirigent Dmitri Liss soleert in Chopins geliefde Tweede Pianoconcert. Grote kans dat hij door Liss wordt geïnspireerd tot een unieke vertolking. Daarnaast klinkt ook nog het lijfstuk van Dmitri Liss: Tjsaikovski’s Zesde Symfonie – de ‘Pathétique’. ‘Het publiek hield de adem in om de laatste zuchten van de contrabassen in perfecte stilte te kunnen horen. Een waar wonder.’ Het is slechts een van de opmerkingen van de overrompelende recensies die Dmitri Liss wereldwijd krijgt na uitvoeringen van de ‘Pathétique’. Daarom is het vanzelfsprekend dat de chef-dirigent zijn eerste seizoen afsluit met de populaire Zesde Symfonie. Dat hij daarnaast een veel minder bekende maar fenomenale Poolse componist als Mieczysław Karlowicz meeneemt pleit weer voor zijn neus voor ontdekking en avontuur. ‘Zijn spel wordt gekenmerkt door een absoluut natuurlijke, pure, heldere en onopgesmukte stijl. Dienstbaarheid aan de muziek is steeds zijn credo, verbluffende technische begaafdheid en virtuositeit daaraan ondergeschikt.’ – het lyrische commentaar van de jury van de Nederlandse Muziekprijs over het spel van Minnaar Programma Karlowicz Uit Bianca da Molena: Prelude Chopin Pianoconcert nr 2 Pauze Tsjaikovski Symfonie nr 6 ‘Pathétique’