Skip to main content
met werk van Ravel, Enescu, Vasks en Sollima

Daniel Rowland (viool) / Maja Bogdanovic (cello)

, Kapel van Hoogelande, Grijpskerke

“Klassieke Muziek in Veerse Kerken”
In 1995 won de Engels-Nederlandse violist Daniel Rowland het Oscar Back Concours (de vierde in deze Veerse serie), en hij is bepaald niet de eerste de beste, zijnde de primarius van het vermaarde Brodsky Quartet. Als zodanig tourde hij de wereld rond, van het Concertgebouw tot de Royal Albert Hall en Carnegie Hall. Opvallend daarbij is zijn voorliefde voor nieuwe muziek, met name via zijn eigen Contrechamps Ensemble.
Maja Bogdanovic begint zich te ontpoppen als een van de toonaangevende cellisten van haar generatie. In 2007 won ze de eerste prijs van het Aldo Parisot Cello Competition in Zuid-Korea. Ze werkte verder frequent samen met componisten als Goebaidalina en Penderecki. Een recent recital in Carnegie Hall werd door The Strad omschreven als “an outstanding performance of exceptional tonal beauty, great maturity of interpretation, and technical excellence”.
Het is maar dat u het weet.
Van dit uitzonderlijk duo mag een uitzonderlijk concert verwacht worden.
Weet wel dat in de fraaie kapel van Hoogelande, onder de rook van Middelburg, de plaatsen beperkt zijn. Tijdig reserveren wordt aangeraden.

Programma

“Folklore and virtuosity”

Halvorsen Passacaglia
Gliere Duos
Sollima La Tempesta (cello-solo)
Sollima Rittatto di musico (cello-solo)
Sollima Heimat Terra duo
Vasks Duo

Pauze

Enescu Impressions De l’enfance (viool-solo)
Ravel Sonate voor viool en cello